Magento
Door Michel Tel in Magento, Webshops

Related products: verwante producten in Magento

Verwante producten MagentoWat zijn verwante producten? In een vorig artikel heb ik uitgelegd wat het verschil is tussen upsells en cross-sells. En op welke manieren je upsells en cross-sells succesvol inzet binnen je webshop. Binnen Magento heb je nog een verkoopmethode om bezoekers te verleiden om producten te kopen, namelijk verwante producten (related products).

 

 

Wat is nou het verschil tussen cross-sells en verwante producten? In eerste instantie lijken ze veel op elkaar. Veel webshopeigenaren kennen het verschil niet of halen ze door elkaar. In dit artikel leg ik uit wat verwante producten zijn in webshops.

Gerelateerde producten Magento

Wat zijn ‘related products’?

Het aanbieden van verwante producten binnen je webshop is een manier om extra producten mee te verkopen. Zorg er voor dat bezoekers met slechts een muisklik verwante producten kunnen meebestellen en plaats verwante producten in de rechter kolom (boven de fold) of dichtbij de belangrijkste ‘call to action’ op een productpagina. Zo vallen verwante producten voldoende op.

Pdashop.nl biedt in de rechter kolom verwante producten aan bij een Apple iPad, een hoes en een screenprotector.

Gerelateerde producten webshop

Gerelateerde producten zijn producten die handig zijn bij het gebruik van een product. Verkoop je bijvoorbeeld lenzen in je webshop biedt dan een lenzenbakje aan op de productpagina. Verkoop je laptops? Verleidt dan je bezoekers om bijvoorbeeld een laptopsleeve te kopen.

Verschil tussen cross-sell en verwante producten?

Het grote verschil tussen cross-sells en verwante producten; cross-sells worden vaak gekocht vanuit een impulsaankoop. Cross-sell producten zijn niet gelijk gerelateerd aan een product en zijn vaak lastiger om mee te verkopen dan verwante producten. Op de winkelwagenpagina doe je een laatste poging bezoekers te verleiden.

Cross-sell worden net voor de kassa aangeboden, terwijl verwante producten juist bij het product zelf worden aangeboden.

Uiteindelijke hebben verwante producten en cross-sells allebei één doel: meer online verkoop genereren.