Webshops
Door Michel Tel in Webshops

Stagiair gezocht: beheer je eigen succesvolle webwinkel!

Wil je ook je eigen webwinkel runnen? Lijkt het je leuk om een webwinkel stap-voor-stap te verbeteren? En de omzet te verhogen? Bij Datona BV krijg je de kans om zelfstandig een webwinkel te beheren en te verbeteren. Samen met het e-commerce team zorg je ervoor dat het aantal bezoekers in de webwinkel stijgt en verleid je de bezoekers om online een product te kopen.

Je eigen webwinkel beheren en verbeteren

Tijdens je stage werk je zelfstandig aan een van onze nieuwe webwinkels. Je formuleert doelstellingen en brengt de kansen in kaart. Vervolgens maak je een lijst met actiepunten. Gedurende de stageperiode leer je meer over de basis principes van e-commerce en ontdek je hoe je succesvolle Adwordscampagnes opzet. Daarnaast ga je actief aan de slag met e-mailcampagnes, landingspagina’s, productvideo’s en zoekmachine optimalisatie (SEO).

Datona nicheshops

Wekelijks heb je overleg met het e-commerce team en toon je de verkoopresultaten. Je werkt zelfstandig en verdiept je in de wereld van online marketing en e-commerce. Je voert analyses uit met behulp van data in Google Analytics en Magento, en geeft input om de webwinkel te verbeteren en te zorgen zorgen voor een betere beleving (lees, hogere klanttevredenheid).

Google Adwords

Gedurende je stage ben je het opperhoofd van één van de volgende webwinkels:

  • Motorliften.nl
  • Werkbankenwinkel.nl
  • Oprijplatenshop.nl
  • Gereedschapswagens.nl
  • Gereedschapskistenwinkel.nl

Ga je voor de stoere motorproducten of de populaire oprijplaten? Welke webwinkel heeft volgens jou de meeste potentie? Je kiest zelf aan welke webwinkel je werkt tijdens je stage.

Magazijn vol dozen

Functieomschrijving

Wij geloven in het delen van e-commerce-kennis en stomen je klaar voor de arbeidsmarkt. Daarom mag je 6 maanden lang zelfstandig werken aan één van onze webwinkels. Jij hebt de touwtjes in handen en wij geven je tips. Tijdens deze periode leer je ontzettend veel van webwinkels en internet marketing.

Magento webwinkel groei

De afgelopen periode was Mark Dekker – 3e jaars student Communicatie Systemen in Groningen – verantwoordelijk voor de webwinkel Oprijplatenshop.nl. De omzet van deze webwinkel groeide binnen 6 maanden met 300%! Lees hieronder zijn ervaring:

“Als student Communicatie Systemen heb ik bij Datona BV een geslaagde
stage mogen lopen. Het was tof om eens een kijkje te nemen achter de
schermen van een webshop. Helemaal interessant was het zelfstandig
beheren van een nicheshop van Datona BV. Het beheren van zo’n webshop
is leerzaam en het geeft uiteraard voldoening als je ziet hoe
inspanningen zorgen voor een hogere omzet.

Daarnaast was het erg prettig dat ik voldoende tijd kreeg om te werken
aan mijn stage-opdracht. De stage-opdracht wordt dan ook serieus
genomen binnen het bedrijf.

Ik heb Datona BV tenslotte ervaren als een hecht, modern en snelgroeiend
bedrijf dat in vele opzichten net een andere insteek kiest dan vele andere
bedrijven. En geloof mij, dat is voor een stagiair echt interessant!”

Marc Dekker – 3e jaars student Communicatie Systemen (HBO)

Voor deze uitdagende stage zoeken we een derdejaars HBO-student die het fantastisch vindt om zelfstandig een webwinkel te laten groeien. Je hebt een bovengemiddeld interesse voor internet marketing, retail en webwinkels. Je bent goed in het schrijven van webteksten, wilt graag Google Adwords campagnes opzetten en vindt het leuk om analyses te maken.

Tijdens je stage bedenk je (creatieve) marketingconcepten én voer je deze ook uit. Of het nu gaat om het ontwikkelen van productvideo’s een online campagne of het inzetten van een tijdelijke kortingsactie. Alles is mogelijk. Je ontvangt een vast marketingbudget per maand en maakt in overleg met de e-commerce manager een plan-de-campagne.

Wie zijn we

Onze grootste webwinkel is Datona.nl (gevestigd in Haulerwijk). Dit is een online warenhuis voor werkplaatsinrichting en gereedschap. We staan voor service en kwaliteit. We werken met een team van 10 specialisten. Allemaal jonge mensen.

ekomi beoordelingen

Inmiddels hebben we meer dan 4.500 positieve klantenbeoordelingen en maarliefst 30.000 enthousiaste klanten. Dagelijks wordt het assortiment uitgebreid en zo hopen we binnen 2 jaar een plek in de Twinkle top 100 te krijgen.

Onlangs zijn we gestart met 5 nieuwe webwinkels. We willen deze webwinkels laten groeien en hebben jouw hulp daarbij nodig.

Wat bieden we

In ruil voor jouw passie en gedrevenheid ontvang je een uitdagende webwinkelstage, waarbij je als volwaardig medewerker wordt gezien. Je krijgt een eigen (vaste) werkplek binnen een jong team. We geven je persoonlijke begeleiding en delen graag onze ervaringen met je.

Je mag zelfstandig werken en krijgt voldoende verantwoordelijkheid, een goede werksfeer en een stagevergoeding van €250 per maand!

Grijp je kans

Lijkt het je leuk om een eigen webwinkel te beheren? Wil je meer leren over e-commerce en het succesvol maken van een webwinkel? Stuur dan een sollicitatie naar michel@datona.nl.