Magento
Door Michel Tel in Magento

Staffelprijzen en staffelkorting instellen binnen Magento

Als je klanten wil belonen voor het kopen van meerdere producten in je webshop maak dan gebruik van staffelkorting of staffelprijzen. Staffelprijzen worden in Magento ‘tier prices’ genoemd. Het principe van staffelprijzen is simpel. Hoe meer producten een klant koopt, hoe hoger de korting. Staffelkorting is een ideaal middel om klanten te verleiden meer producten te kopen. Voor de klant voelt het als een groot voordeel. Meer kopen en minder betalen…

Staffelprijzen Magento

De webshop Petfood.nl maakt gebruikt van staffelkorting als een klant meerdere zakken hondenvoer koop. Het voordeel loopt op tot 40%. 

Als je staffelprijzen op de juiste manier inzet, verhoogt de omzet van je webshop. Maak je gebruik van staffelprijzen dan dalen de marges op je producten, maar het uiteindelijke doel is om de gemiddelde netto omzet te verhogen. Als je besluit gebruik te gaan maken van staffelkorting is het slim om per product de marges op te schrijven, de gemiddelde bestelwaarde te noteren en het gemiddelde aantal verkochte producten inzichtelijk te maken. Dan wordt het eenvoudiger om het kortingspercentage te bepalen.

Je kunt staffelprijzen gebruiken voor de volgende producten:

  • Seizoensgebonden producten. Producten die in een bepaalde periode minder goed of juiste extra goed verkopen, kun je stimuleren door gebruikt te maken staffelkorting.
  • Slecht verkoopbare producten. Producten die je nauwelijks verkoopt, bijvoorbeeld oude voorraad, kun je extra promoten. Op deze manier creeër je meer ruimte in je magazijn voor de hardlopers en stimuleer je incourante artikelen.
  • Producten voor vaste klanten. Je kunt er voor kiezen om een vaste klantengroep korting te geven als klanten ervoor kiezen om meer producten te kopen.
  • Producten met een lage verkoopwaarde. Door te werken met staffelkorting kun je de gemiddelde bestelwaarde vergroten.
Staffelkorting Magento webwinkels
In de webshop Eiwitpoeder.nl profiteert de klanten van hoge korting als ze meerdere producten kopen. 

Vergroot de potentiële doelgroep

Staffelprijzen zijn ideaal om je doelgroep te vergroten. Door korting te geven op de prijs van producten als een klant meer besteld, wordt het ook voor andere bedrijven interessant om product te kopen in je webshop.

Staffelprijzen webwinkel

Op deze manier worden je producten bijvoorbeeld ook interessant voor tussenhandelaren of andere webshops. Doordat de marges onder druk komen te staan bij het inzetten van staffelkortingen is het vooral interessant voor webshops die producten in eigen voorraad hebben.

Laat zien hoeveel geld klanten besparen

Gebruik je staffelprijzen binnen je webshop toon dan het bedrag dat een klant bespaart, als er meerdere producten worden gekocht. Kortom, toon het kortingsbedrag. Wil je de klant écht overtuigen, toon dan ook het percentage van het totale bedrag dat de klant bespaart.

Korting op meerdere producten

Petduka.nl laat zien hoeveel procent van de originele prijs je als klant kan besparen. 

Instellen van staffelkortingen binnen Magento

Een staffelkorting stel je per product in binnen Magento. Op deze manier hou je controle over de prijzen per product en kortingen die je geeft.

1. Ga naar catalogus > beheer producten en selecteer het juiste product.

2. Selecteer het tabblad ‘prices’

3. Stel vervolgens de staffelprijs in per product. Je geeft hier aan wat de prijs is voor het aantal producten.

Magento staffelkorting

Kies voor ‘opslaan’ en de staffelprijzen zijn zichtbaar op de productpagina.