Internet Marketing
Door Michel Tel in Internet Marketing

Ontdek nieuwe inkomende links voor je webshop!

Google Webmaster Tools heeft sinds kort een nieuwe functionaliteit waarmee je direct ziet welke inkomende links je webshop de afgelopen tijd heeft ontvangen. En op welke datum de inkomende links geïndexeerd zijn door Google. Binnen Google Webmaster Tools download je eenvoudig een overzicht met alle inkomende links, gesorteerd op datum. Op deze manier heb je meer inzicht in de inkomende links (inbound links).

Het aantal en de kwaliteit van deze inkomende links zijn een belangrijke graadmeter voor de positie van webshops in de zoekresultaten van Google. Je kunt de inkomende links exporteren als .csv bestand of als Google document. In het overzicht binnen Google Webmaster Tools zie je gelijk hoe lang het duurt voordat een inkomende link wordt geïndexeerd door Google. Op deze manier helpt Google Webmaster Tools je bij het vinden van actieve linkpartners.

Inkomende links Google Webmaster Tools

Door te klikken op de link ‘nieuwste links downloaden’ worden de inkomende links geëxporteerd als .csv bestand of Google document. 

Ook als je bijvoorbeeld een persbericht voor je webshop hebt verstuurd naar verschillende websites, zie je gelijk welke websites je artikel hebben geplaatst en op welke datum de inkomende link door Google is geïndexeerd.

Google Webmaster Tools inkomende links

Een overzicht van inkomende links gesorteerd op datum. 

Ik vind een handige aanvulling op de bestaande functies binnen Google Webmaster Tools. Het overzicht helpt mij bij het opzetten van een succesvolle linkbuilding strategie. Maak jij al gebruik van deze functionaliteit?