Magento
Door Michel Tel in Magento, Webshops

Meet Magento 2013 – Win gratis kaarten (t.w.v. € 140)

Meet Magento 2013Op 30 mei start het grootste Magento-evenement van Nederland: Meet Magento. Ook dit jaar weer in het congrescentrum de Reehorst in Ede. Voorafgaand is er op 29 mei een Magento introductiesessie. Deze sessie is een aanrader voor iedereen die net start of wil starten met een Magento webwinkel. Guido Jansen vertelt in heldere taal wat de voordelen zijn van Magento. Daarnaast leer je wat de functionaliteiten zijn van Magento en wat de verschillen zijn tussen Magento Go, Magento Community en Magento Enterprise.

De afgelopen jaren ben ik zelf ook actief geweest tijdens Meet Magento, zowel als spreker als Magento Dokter. Dit jaar sta ik niet op de op de bühne, maar ga ik als bezoeker én als webshopeigenaar. Naast mijn baan als e-commerce manager bij Datona ben ik zelf ook gestart met een webwinkel. Maar daarover laten meer… 🙂

Meet Magento is voor mij het moment om bij te praten met andere webshopeigenaren, online marketeers, marketingbureau’s en e-commerce managers. Inmiddels ken ik al vele gezichten binnen webwinkelland.

Ohja, ga je ook naar Meet Magento en wil je met mij van gedachten wisselen over webwinkels en Magento. Schroom vooral niet om me aan te spreken. Daarnaast zijn er nog veel meer reden om dit jaar zeker een bezoek te brengen aan Meet Magento. Ik noem er een paar…

Meet Magento Nederland

De grondleggers van Magento komen naar Ede

De bekendste naam binnen de Magento Community is op dit moment Roy Rubin. Roy is mede-oprichter van Magento en werkt op dit moment als Vice President en Chief Operating Officer van Magento binnen eBay. Hij richt zich voornamelijk op de algemene strategie van Magento en de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Tijdens de openingsessie vertelt hij alles over de nieuwe ontwikkelingen binnen Magento. Heel interessant!

Er schieten mij gelijk een aantal vragen te binnen: Wanneer komt Magento 2.0 (lang verwacht)? Hoe groot is Magento Go en is het een succes? Hoe bijft Magento Enterprise zich onderscheiden? Welke rol speelt eBay binnen Magento en wat betekent dit voor de ontwikkeling van Magento? Veel vragen waar Roy ongetwijfeld een antwoord op heeft.

De openingsessie is voor mij altijd één van de meest interessante sessie. Een sessie vol nieuwe ontwikkelingen, ideeën en kansen.

Naast Roy Rubin komen ook Yoav Kurtner en Jary Cartner naar Meet Magento in Nederland. Yoav is mede-oprichter van Magento. Sinds vorig jaar samen is hij samen met Jary vertrokken bij Magento en samen een nieuw bedrijf gestart, namelijk Magecore.

Yoav en Jary vertellen je alles over de kracht van ‘big data’ voor webwinkels en laten je zien wat het belang is van een goede klantendatabase. Met hun nieuwe product OroCRM voegen zijn verschillende datastromen samen en wordt het makkelijk klanten te segmenteren en relevante producten aan te bieden. Zeker voor groeiende webwinkels is dit een heel interessante sessie.

Interessante sprekers tijdens Meet Magento

Naast de bekende namen zijn er ook minder bekende sprekers, maar zeker niet minder interessant. Het is een mix tussen webwinkeliers, consultants en Magento specialisten. Al met al een heel aantrekkelijk programma. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in de ervaringen van andere webwinkeliers en ik ben blij dat ook dit jaar weer een aantal webwinkeliers hun ervaringen delen tijdens sessies. Ik geef een opsomming van de presentaties die ik zeker ga bezoeken:

Sprekers Meet Magento

Bram Wingens – Yourtablet.nl

De jonge ondernemer Bram Wingens vertelt over het opzetten van zijn webwinkel Yourtablet.nl. Bram richt zijn sessie op webwinkeliers. Heel intressant, want Yourtablet.nl won in 2012 de award voor beste webwinkel in de categorie Telecom. Tijdens de presentatie gaat hij dieper in op de het integreren van PakjeGemak en de koppeling met PostNL, DHL, UPS en Kiala.

Richard Spooren – Condoom-anoniem.nl

Wie heeft de commercials niet voorbij horen komen de afgelopen maanden? De radio-commercial van Condoom Anoniem. Richard Spooren is oprichter van deze webwinkel en geeft samen met Ray Bogman (Supportdesk BV) een presentatie over het succes van de multimediale campagne. Wat het effect was van deze commercial op de stroom bezoekers, op de interne processen en de workflow van het bedrijf. Ik ben heel benieuwd!

Conan Reid – Zendesk.com

Bij Datona maken we actief gebruik van de functionaliteiten van Zendesk. Zendesk heeft veel processen binnen ons bedrijf gestroomlijnd en is de spil tussen de klantenservice en de klanten. Inmiddels ken ik veel ins-and-outs van Zendesk, desondanks ben ik heel benieuwd naar het verhaal van Conan Reid. Ik kijk graag een stap verder, hoe gaat Zendesk zijn positie als CRM-systeem versterken. Denk bijvoorbeeld aan het verrijken van klantengegevens vanuit Magento, koppeling met chat- en telefoongesprekken of uitgebreide rapportages.

Workshops en rondetafelsessies voor webwinkeliers

Naast de reguliere presentaties zijn er tijdens deze dag ook verschillende workshops en rondetafelsessie over webwinkels. Tijdens een rondetafelsessie vertelt een webwinkelier over zijn case, vervolgens start de discussie. Elke rondetafelsessie is te bezoeken door max. 10 gasten en elke sessie duurt 55 minuten. Het idee is dat verschillende webwinkeliers ervaringen delen en van gedachten wisselen.

Ik heb me aangemeld voor de rondetafelsessie van Bastiaans Schoenmode. Waarom? Omdat dit bedrijf zowel een fysieke winkel als een online winkel heeft. Ik ben nieuwsgierig naar de ervaring van deze webwinkel, hoe ze omgaan met kanaalconflicten, en ik deel graag mijn ervaringen met ‘clicks and bricks’.

Schermafbeelding 2013-05-19 om 21.54.24

Verkiezing: de echte Magento specialist

Tijdens Meet Magento wordt ook de Magentospecialist van Nederland bekend gemaakt. Iedereen mag zichzelf of een andere opgeven voor deze verkiezing. Het maakt niet uit of je designer, marketeer, programmeur of Magento-hoster bent. Ik denk niet dat ik ‘m win, maar je weet maar nooit… Ik ben in ieder geval aanwezig. 🙂 Wil je ook iemand nomineren? Geef dan zijn of haar naam door via: Meet-magento.nl.

De beste Magento webwinkel van Nederland

Op 30 mei is ook de verkiezing van de beste Magento webwinkel van Nederland. Het is de eerste keer dat deze verkiezing wordt gehouden en het lijkt een hele spannende strijd te gaan worden. Een jury bepaalt uiteindelijk op basis van met name de gebruikte techniek en persuasion welke webwinkel wint. Wil je kans maken op deze trofee? Schrijf je website dan vóór 25 mei in via Dutchento.

Meet Magento 2013

Loot mee en maak kans op een gratis ticket voor Meet Magento (t.w.v. € 140)?

Meet Magento is een echte aanrader voor elke webwinkeleigenaar en iedereen die dagelijks met of voor webwinkels werkt. Elke jaar verloot ik een aantal kaarten voor Meet Magento, óók dit jaar. Ik verloot maximaal 5 losse kaarten voor Meet Magento.

Wil je meeloten voor een van deze 5 gratis toegangskaarten (t.w.v. € 140 ) schrijf dan een reactie onderaan dit bericht en vertel waarom jij graag naar Meet Magento wil. Op 27 mei maak ik de winnaars bekend.