Webshops
Door Michel Tel in Webshops

Magento redirects instellen? Zo doe je dat!

Redirect instellen in Magento? Het klinkt vaak ingewikkeler dan het in werkelijkheid is. Ga je 301-redirects instellen via een .htaccess dan is het wel handig om technische kennis in huis te hebben. Je kunt redirects ook eenvoudig zelf instellen, zonder dat je technische kennis nodig hebt. Magento maakt het webshopeigenaren makkelijk. Met het uitgebreide en gebruiksvriendelijke CMS van Magento kun je in slechts enkele stappen, handmatig redirects instellen voor contentpagina’s.

Ga je de overstap maken van bijvoorbeeld osCommerce naar een Magento webshop? Hebben alle pagina’s van je webshop al een goede ranking in Google en wil je deze behouden? Stel dan voor al deze pagina’s een 301-redirect in. Stel je geen redirects in en Google komt langs om je pagina’s te bekijken dan is de kans groot dat je de posities voor altijd kwijt bent.

Via de optie ‘URL Rewrite Management’ in Magento kun je zelf de redirects instellen. Om uit te leggen, hoe je deze redirects instelt, heb ik een screencast gemaakt. In deze video leg ik in slechts één minuut uit hoe je redirects instelt in Magento.

301-redirects in Magento

Als je een nieuwe webshop hebt, is het belangrijk dat je de redirects instelt als permanente redirects (301). Met een permanente redirect verdwijnt de pagina van je oude webshop uit de zoekresultaten en de bezoeker wordt automatisch doorgestuurd naar de nieuwe pagina. De nieuwe pagina neemt de waarde en de positie van de oude pagina over.