Magento
Door Michel Tel in Magento

Magento webshop koppelen aan Bol.com

bol logoJe kunt producten niet alleen verkopen via je eigen webwinkel, maar ook via Bol.com. Bol.com heeft de webwinkel opengesteld voor andere bedrijven. Door je producten ook aan te bieden via de webwinkel van Bol heb je in eens een heel groot bereik. Je bereikt meer dan 3 miljoen Bol.com klanten. Je betaalt aan Bol.com een commissie voor elke verkocht product én een vast bedrag voor elk verkochte product. De vergoeding is afhankelijk van het type product en ligt tussen de 8% en 20%.

Om je producten te verkopen via de webwinkel van Bol.com is het noodzakelijk dat je bedrijf ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Daarnaast is het belangrijk dat elk product, net als de productfeed voor Google Shopping, een eigen EAN-code heeft.

Via Bol.com mag je als bedrijf 2ehands producten of nieuwe producten aanbieden. Als een product verkocht wordt via Bol.com regelt Bol.com het betalingsverkeer. Bol.com zorgt dat je het aankoopbedrag ontvangt min de commissie.

Commissies Bol.com

Door producten aan te bieden via Bol.com heeft jouw klant de mogelijkheid om, na het kopen van een product, een productbeoordeling te schrijven.

Producten toevoegen aan Bol.com

Je kunt de producten toevoegen aan Bol.com door een Excel-bestand of een CSV-bestand te uploaden. Gebruik in ieder geval de volgende kenmerken:

  • Reference – Een referentie voor eigen gebruik, bijvoorbeeld het SKU of MPN.
  • EAN-code – Een code die voor ieder product uniek is. Voor boeken is dit het ISBN-nummer.
  • Condition – In de meeste gevallen zal het gaan om nieuwe producten.
  • Stock – Het aantal stuks van een product dat op voorraad is.
  • Price – De verkoopprijs. De prijs is inclusief BTW en de verzendkosten.
  • Offerdescription – Geeft toelichting op de status van bijvoorbeeld een 2e hands artikel.
  • Deliverycode – De levertijd van nieuwe producten.
  • For sale – Het zichtbaar maken van de artikelen in de webshop. De waarde ‘ja’ maakt een product zichtbaar.

De EAN-code van producten is het belangrijkste kenmerk. De EAN-code is een 13-cijferige code die voor ieder product uniek is. Aan de hand van de unieke EAN-code zoekt Bol.com de relevante productinformatie uit de eigen database erbij.

Zakelijk account Bol.com

Zodra de artikelen zijn toegevoegd en goedgekeurd duurt het maximaal 2 werkdagen voordat je producten zichtbaar zijn in Bol.com.

Heb je een product dat nog niet voorkomt in de huidige database van Bol.com of verkoop je bijvoorbeeld handgemaakte artikelen dan kun je voor deze artikelen een EAN code aanvragen.

Bol.com biedt bezoekers graag een actueel productaanbod. Als een product binnen 12 weken niet verkocht is, wordt het product uit de webshop gehaald. Je ontvangt hiervoor altijd een e-mail. Je vindt de status van een product terug in het tabblad ‘aanbod’. Hier worden producten getoond met de status ‘bijna verlopen’ of ‘verlopen’.

Bestellingen en uitbetalingen

Zodra een product verkocht is via Bol.com komt de bestelling in het besteloverzicht te staan in het verkoopaccount onder het tabblad ‘Bestellingen’. Je ontvangt een e-mail met een automatische bevestiging van de bestelling. Het is belangrijk dat je de bestelling binnen 2 werkdagen bevestigt binnen je account.

Als je de bestelling bevestigt, ontvangt de klant een e-mail dat het product wordt verstuurd. Vervolgens moet het product binnen een werkdag zijn verstuurd.

Binnen het account kun je de pakbon downloaden en printen. De pakbon stuur je mee met de bestelling. Na het plaatsen van een bestelling heeft een klant 14 dagen de tijd om een artikel terug te sturen.

Na 21 dagen ontvang je het aankoopbedrag minus de commissie en eventuele kosten voor verzending. Bol.com betaalt per werkdag uit en het bedrag wordt op je rekening gestort. Binnen het account vind je een overzicht van de facturen en een uitbetalingsoverzicht.

Magento extensie voor Bol.com

Heb je een Magento webshop en wil je de producten uit je webshop plaatsen op Bol.com? Dat kan vrij eenvoudig met een Magento extensie. Het bedrijf Elgentos heeft een Magento extensie ontwikkeld, waarmee producten uit je webshop eenvoudig exporteert en op Bol.com plaatst.

Elgentos Magento

De Bol.com exporter maakt een export van je producten als CVS-bestand en vervolgens kun je dit bestand uploaden in je Bol.com account.

Magento extensie Bol.com

Je kiest zelf welke producten je wil exporteren en tonen in Bol.com. Met de extensie is het mogelijk om van te voren al de geldigheid van de EAN-codes te controleren.