Magento
Door Michel Tel in Magento

Magento Professional Edition stopt ermee

magento-enterpriseHet hing al een tijdje in de lucht, maar Magento Professional stopt ermee. De versie van Magento die al tussen wal en schap is geraakt na lancering van Magento Enterprise wordt uitgefaseerd. Magento heeft besloten definitief de stekker uit de Professional versie te trekken. Voor de meeste webshops in Nederland heeft dit geen grote gevolgen, omdat slechts 1% van de Magento webshops gebruik maakt van Magento professional.

Ik kreeg zelf regelmatig de vraag wat nu het verschil was tussen Magento Community en Magento Professional. Ook dit was voor mij niet helemaal duidelijk. Ik denk dat Magento zelf ook regelmatig met de vraag heeft geworsteld, hoe gaan we de verschillende versies positioneren en wat is het onderscheid. Met name door de introductie van Magento Go en toenemende gebruike van de Enterprise edition is Magento Professional nog verder onder druk komen te staan.

Magento gaat zich het komende jaar volledig focussen op de Community, Enterprise and Magento Go editions. Je kunt dus geen nieuwe Magento Profesional licensies meer kopen voor een nieuwe webshop. Ook is op verschillend blogs te lezen dat Magento de prijs van de Magento Enterprise Edition zal gaan verhogen.

Ik gebruik de Magento Professional Edition. En nu?

Heb je een webshop, maak je zelf gebruik van de Magento Professional Edition en verloopt de licensie binnenkort? Maak je geen zorgen. Magento biedt een aantal oplossingen:

  • Ben je een trouwe aanhanger van Magento Professional en absoluut niet van plan om over te stappen dan kun je er voor kiezen onbeperkte gebruik te maken van Magento Professional. Dit kost je dan wel $5,995 per jaar. De licentie is volledig in jouw handen. Het enige nadeel is dat je geen support meer hebt van Magento op de software.
  • Twijfel je nog om over te stappen? Maak nog een jaar gebruik maken van Magento Professional (voor $2,995). Na dit jaar kan je webshop geupgrade worden naar Magento Enterprise of Magento Go.
  • Wil je een gelijk overstappen naar een vergelijkbare versie? Zie je kansen om je webshop door te laten groeien? Kies voor Magento Enterprise. Duizenden webshop over de hele wereld maken met succes gebruik maken de Magento Enterprise Edition. Wil je meer weten over deze versie van Magento? Lees mijn artikel over de voordelen van de Magento Enterprise edition. Magento biedt deze versie tijdelijk aan met een hoge korting. Dit is om huidige webshopeigenaren tegemoet te komen en te laten kennis maken met Magento Enterprise. Het eerste jaar betaal je slechts $5,995.

Magento Enterprise edition logo

Magento heeft aangekondigd de prijs van de Magento Enterpise Edition per maart te verhogen. De prijs zal gaan stijgen met 11%. Maak je op dit moment gebruik maken Magento Community of de Professional Edition dan is dit een goed moment om je Magento webshop te upgraden naar Magento Enterprise.

Volgens mij een volstrekt logische keuze om Magento Enterprise te stoppen. Als je vragen hebt over het upgraden of de mogelijkheden van Magento Enterpise. Stel ze gerust of laat een reacties achter onder dit bericht.