Magento
Door Michel Tel in Magento

Magento Enterprise: alle voordelen op een rijtje!

Duizenden webshops over de hele wereld maken met succes gebruik van de Magento Enterprise Edition. Het meest uitgebreide Magento-pakket voor webshopeigenaren. Inmiddels is Magento Enterprise versie 1.10 beschikbaar. Magento Enterprise is een van de krachtigste pakketten voor het bouwen van een uitgebreide webshop. Belangrijke vraag: waarom zou ik kiezen voor Magento Enterprise? Wat maakt de Enterprise Edition beter dan de Community Edition? Wil je meer rendement halen uit Magento en profiteren van de alle marketingmethodes. Lees dan dit artikel en ontdek de voordelen van Magento Enterprise.

Heb je een grote webshop, verkoop je veel producten en wil je optimaal gebruik maken van alle marketingmethodes die Magento biedt? Dan wil ik je zeker adviseren om je te verdiepen in de mogelijkheden van Magento Enterprise.

Magento Enterprise

Natuurlijk is de Enterprise Editie niet voor elk webwinkeleigenaar dé oplossing. Ga je slechts een aantal producten verkoop dan is bijvoorbeeld Magento Go – het kleinere broertje – een betere en goedkopere oplossing.

Alvast enkele voordelen van Magento Enterprise op een rijtje:

  • Geoptimaliseerd voor snelheid
  • Vele marketingmethodes voor klantenbinding
  • Uitgebreid log en rechtensysteem voor gebruikers

Het geheim van Magento Enterprise

Wat is nu het geheim van Magento Enterprise? Het grootste geheim en reden om te kiezen voor Magento Enterprise boven bijvoorbeeld Magento Community is dat de Enterprise editie je helpt bij het opbouwen van klantenbinding en het verbeteren van klantenbeleving.

Wil je écht uitblinken en meer producten verkopen dan is het belangrijk om je te focussen op klantenbinding. Als je het boek ‘Delivering Happiness’ van Tony Hsieh (affiliate link) hebt gelezen, weet je waarom het belangrijk is om je klanten centraal te stellen binnen je webshop.

De loyaliteit van klanten verhogen

Magento Enterprise heeft standaard veel middelen om de klantenloyaliteit binnen je webshop te verhogen. Je kunt er zonder al te veel moeite voor zorgen dat bestaande klanten meer producten kopen in je webshop en vaker terugkomen. Met name de opties ‘Private Sales’, ‘Rich Merchandising Suite’ en ‘Rewards Points’ zorgen voor meer klantenbinding.

Tijdens mijn presentatie op Meet Magento gaf ik al aan dat klantenbinding heel belangrijk is en steeds belangrijker wordt voor webshops. Het is nog altijd veel voordeliger om verkopen te halen uit bestaande klanten dan nieuwe klanten binnen te halen.

Als webshopeigenaar heb je in Magento Enterprise de mogelijkheid om klanten te helpen tijdens het koopproces. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig bestellingen aanpassen in de back-end van Magento.

Als internet marketeer word ik blij van de automatische e-mails binnen Magento Enterprise. Deze functionaliteit biedt webshopeigenaren de mogelijkheid om klanten reminders te sturen en om via e-mailmarketing klanten aan je webshop te binden. Je hebt de mogelijkheid om vanuit Magento automatische reminders in te stellen voor bijvoorbeeld bezoekers die een winkelwagentje hebben achtergelaten in je webshop, zonder te betalen. Je kunt je voorstellen dat deze functionaliteit enorm conversie verhogend kan werken.

Verschillende rechten en een uitgebreid logsysteem

Naast de nodige marketingmethodes heeft Magento Enterprise ook een uitgebreid rechtensysteem voor Magento-gebruikers. Dit biedt de mogelijkheid om verschillende medewerkers verschillende rollen te geven binnen de Magento interface. Binnen een log wordt bijgehouden welke gebruikers aanpassingen hebben gedaan binnen de webshop en wat deze aanpassingen zijn.

Uiteraard biedt Magento Enterprise je ook de mogelijkheid om verschillende webshops onder één account te beheren. Heb je plannen om meerdere webshops op te zetten? Een volledige mappenstructuur binnen Magento Enterprise helpt je om de verschillende webshops eenvoudig te beheren, te vullen met nieuwe categorieën en nieuwe producten te plaatsen.

Snelheid = goud waard

Een Magento webshop die zoekmachine vriendelijk is opgebouwd, wordt gehosted bij een professionele hostingpartij en snel wordt geladen, is meestal direct goed vindbaar in Google. Magento Enterprise is volledig geoptimaliseerd voor snelheid en biedt een optimale klantenbeleving. Een hoge snelheid zorgt voor een betere klantenbeleving, een hogere ranking in Google en uiteindelijke een hogere conversie. Met name de Full page caching zorgt ervoor dat pagina’s van je webshop snel geladen worden.

Volledig support van het Magento team

Veel webwinkeleigenaren hebben behoefte aan ondersteuning bij het opzetten van een Magento webshop. Magento Enterprise biedt in tegenstelling tot Magento Community en Professional volledige ondersteuning van het Magento Team. Heb je problemen met je webshop dan biedt de support-afdeling van Magento hulp.

Exclusieve producten voor klantengroepen: Private (Club) Sales

Magento Enterprise biedt ook nieuwe verkoop kansen. Zo heeft Magento Enterprise de mogelijkheid om producten exclusief aan te bieden voor vaste klanten en klantengroepen. Klanten kunnen inloggen op een afgeschermd gedeelte van de webshop en exclusieve producten of producten met een exclusieve korting kopen. Je kunt snel en eenvoudig een nieuwe webshop opzetten speciaal voor bijvoorbeeld vaste klanten.

Conclusie

Mijn advies: investeer in bestaande klanten! Wil je werken aan klantenbinding en een relatie opbouwen met bestaande klanten dan biedt Magento Enterprise zeker een oplossing. De meeste ‘grotere’ webshops kiezen standaard voor Magento Enterprise, omdat naast de uitgebreide marketingmethodes ook de support die Magento biedt van grote waarde is.