Webshops
Door Michel Tel in Webshops

Webshop tip! Klarna: achteraf betalen voor webshops

Naast het betalen via acceptgiro kunnen bezoekers van webshops ook achteraf betalen via Klarna. Klarna is inmiddels Europese marktleider in factuurgebaseerde betaaloplossingen voor webshops. Het voordeel voor de klanten is dat ze altijd pas betalen, nadat het bestelde product geleverd is. Klanten hoeven geen vertrouwelijke informatie, zoals rekeningnummers of creditcardgegevens in te vullen om te kunnen betalen. Door het aanbieden van extra betaalmogelijkheden kunnen webwinkeliers op een vrij simpele manier hun omzet verhogen.

Klarna voor webshops

Meer dan 10.000 webwinkels gebruiken Klarna

Op dit moment maken meer dan 10.000 webwinkels wereldwijd gebruik van Klarna. Het grote voordeel van Klarna voor webshopeigenaren is dat Klarna de gehele afhandeling van het betaalproces overneemt. Hierdoor heb je als webwinkelier meer tijd om je bezig te houden met online ondernemen en het succesvol maken van je webshop. Wanneer je besluit om te werken met Klarna betekent dit dat Klarna het hele krediet- en frauderisico op zich neemt. Je bent op deze manier altijd verzekerd van je inkomsten.

Klarna binnen de check-out van je webshop

Als webwinkeleigenaar heb je 2 opties: Klarna Factuur of Klarna Account. Klarna Factuur biedt je de mogelijkheid om zonder enige risico bezoekers van je webshop achteraf te laten betalen. Kiest om de bezoeker binnen de check-out om te betalen met Klarna, dan hoeft de bezoekers alleen zijn naam, geboortedatum, adres en telefoonnummer in te vullen. Binnen enkele seconden geeft Klarna het resultaat van de creditcheck aan de webwinkel door.

Het voordeel is dat de bestelling direct verstuurd kan worden. Klarna betaalt je gelijk het gehele bedrag van de bestelling uit, terwijl de bezoeker 14 dagen de tijd heeft om de factuur te betalen. Klarna draagt het risico. In ruil daarvoor vraagt Klarna een vaste vergoeding.

Betalen in delen – Klarna account

Met een Klarna Account kunnen webwinkeleigenaren de klanten ook een deelbetalingsoptie geven. Met deze optie kan een klant zelf bepalen op welke manier hij wil betalen. De klant kan er er voor kiezen om hele bedrag in één keer te betalen of in termijnen tot maximaal 24 maanden.

Klarna betalen in delen

Achteraf betalen is heel handig voor webshops met een hoge gemiddelde bestelwaarde. Grote aankopen kunnen in kleinere betalingen worden opgedeeld. Deze betaalmogelijkheid verhoogt ook de gemiddelde besteding per aankoop.

betalen in delen in Klarna

Klarna Account werkt op eenzelfde wijze als Klarna Factuur. In de check-out wordt op basis van een creditcheck binnen één seconde gecontroleerd of de gegevens kloppen. Bij een akkoord kan de aankoop meteen verstuurd worden. De webwinkelier ontvangt het volledige bedrag van Klarna, ongeacht de hoeveel die de klant maandelijks betaalt.

De voordelen van Klarna op een rijtje:

Het aanbieden van achteraf betalen door webshops via Klarna of bijvoorbeeld Afterpay kan er voor zorgen dat de conversie structureel stijgt. Hieronder zet ik nog even de voordelen van Klarna op een rijtje…

Een hogere omzet voor de webshops

Eén op de drie Nederlandse consumenten betaalt het liefst achteraf. Dit blijkt ook wel uit het succes van betalen via acceptgiro dat Bol.com aanbiedt. Achteraf betalen biedt kopers de mogelijkheid om een product eerst vast te houden, voordat ze betalen. Dit zorgt voor vertrouwen en een goed gevoel bij de klanten. Met de mogelijkheid tot achteraf betalen, gaan aarzelende klanten ook eerder over tot een aankoop. (Bron: TNS NIPO onderzoek 2010 in opdracht van Klarna).

Gegarandeerd inkomsten

Als een klant er voor kiest om te betalen via Klarna dan draagt Klarna het volledige krediet- en frauderisico. Dit betekent dat je gegarandeerd je geld ontvangt.

Minimale administratie

De facturen voor klanten worden automatisch gegenereerd in het systeem van Klarna De klantenservice van Klarna kan al je vragen en vragen van klanten over betalingen en facturen beantwoorden. Dit bespaart je uiteindelijk heel veel waardevolle tijd. Tijd die je weer kunt investeren in je webshop en je eCommerce strategie.

Makkelijke integratie met je webshop

Het integreren van Klarna met bijvoorbeeld een Magento webshop is zonder al te veel moeite te doen. Maar ook de koppeling met andere eCommerce systemen is eenvoudig te doen.

Webshop over de grens

Heb je een webshop in Duitsland? Klarna biedt Klarna Factuur en Klarna Account aan in zes landen: Nederland, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en Duitsland. Klarna is voorlopig alleen nog in de Scandinavische landen, Nederland en België.