Webshops
Door Michel Tel in Webshops

Wat zijn grouped products in Magento?

Binnen een Magento webshop is het mogelijk om gebruik te maken van verschillende type producten. Het meest voorkomende type product zijn de simpele producten. Daarnaast zijn er de gegroepeerde producten en de configureerdbare producten. De gegroepeerde producten worden in Magento ‘grouped products’ genoemd. Met grouped products kunt op je nieuwe productpagina’s samenstellen en toevoegen aan het online assortiment. Afhankelijk van het type product dat je verkoopt kan het heel interessant zijn om grouped products te tonen.

Ik ga je uitleggen wat grouped products zijn en hoe je ze gebruikt binnen een webwinkel.

Grouped products Magento

Een grouped product bestaat uit meerdere simpele producten (simpel products). Elk product heeft een eigen SKU, prijs en voorraad status. Door een grouped product aan te maken kun je meerdere producten toevoegen aan één productpagina binnen je webshop. Een grouped product heeft een eigen SKU. Binnen een grouped product hebben de simpele producten een eigen SKU en voorraadstatus.

Ik ben een voorstander van het toevoegen van producten als simpele producten aan je Magento webshop. Het neemt wel veel tijd in beslag om elk product afzonderlijk toe te voegen, maar hierdoor creeër je meer unieke content en dat is zeker een pluspunt voor Google. Met alle unieke content is de kans ook groter dat iemand die een specifiek product met bijvoorbeeld een bepaalde afmeting zoekt, uiteindelijk in jouw webwinkel terecht komt.

Gegroupeerde producten in Magento

Wil je de gebruiksvriendelijkheid of de conversie van je webshop verbeteren dan kan het interessant zijn om te werken met grouped products. Daarnaast kan het aanbieden van meerdere producten op één pagina de gemiddelde bestelwaarde verhogen.

Het voordeel van grouped products in Magento

Grouped products worden vaak gebruikt voor producten met bijvoorbeeld verschillende formaten of kleuren. Heb je een webshop en verkoop je bijvoorbeeld schroevendraaiers, messen, glazen, handdoeken of viltstiften in verschillende afmetingen en kleuren dan is het interessant om deze producten overzichtelijk op één productpagina aan te bieden.

Met gegroepeerde producten kan een bezoekers zijn eigen set producten met verschillende formaten samenstellen. Vervolgens worden al deze producten in één keer toegevoegd aan het winkelmandje.

Grouped products Magento

De kans is groot dat, door de producten samen aan te bieden op één productpagina, de gemiddelde bestelwaarde omhoog gaat. Door verschillende formaten schroevendraaiers bij elkaar te tonen, wordt de bezoeker eerder verleid om producten mee te bestellen.

Vaak worden grouped products ook gebruikt door webwinkels met kleding. De bezoeker kan op deze manier eenvoudig een outfit samenstellen. Het grote voordeel van grouped products is dat een bezoeker gelijk een setje kan samenstellen en bestellen, zonder dat de bezoeker wegklikt van de productpagina.