Webshops
Door Michel Tel in Webshops

Google Trusted Stores voor Webshops

Google is begonnen met het uitrollen van een eigen keurmerk: Google Trusted Stores. Google hecht veel waarde aan de betrouwbaarheid en een hoge kwaliteit van webshops. Heb je een betrouwbare webshop dan zullen bezoekers graag producten bij je kopen. Het aantal webshops stijgt explosief. Met een keurmerk wil Google het koren van het kaf scheiden, de kwaliteit van de zoekresultaten verhogen en aan bezoekers laten zien dat de webshop te vertrouwen is. Voor Google is het belangrijk dat persoonlijke gegevens op de juiste manier worden verstuurd, producten op tijd worden geleverd en informatie op de webshop klopt.

Google Trusted StoresWebshopeigenaren kunnen het keurmerk ‘Google Trusted Stores’ online aanvragen. Het keurmerk is ontwikkeld door Google om de online klantenbeleving te verbeteren. Het keurmerk is te vergelijken met het in Nederland bekende Thuiswinkel Waarborg en wordt geplaatst op de pagina’s van je webshop. Google Trusted Stores is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar zal binnenkort ook worden gebruikt in andere landen, waaronder waarschijnlijk Nederland.

Waar moet je als webshop aan voldoen?

Om het Google Trusted Stores certificaat te ontvangen is het belangrijk dat je webshop voldoet aan de volgende punten:

  • Het merendeel van de bestellingen wordt op tijd geleverd
  • De producten worden snel bezorgd
  • Het overgrote deel van vragen en problemen worden snel opgelost
  • Slechts een klein aantal klanten heeft problemen en heeft hulp nodig bij het oplossen

Voldoet je webshop aan de criteria van Google dan ontvang je een badge. De informatie, zoals de snelheid van levering, wordt opgenomen in een certificaat. Als een bezoeker een product koopt in webshop met het keurmerk ‘Google Trusted Stores’ en uiteindelijk niet tevreden is over het bestelproces of er ontstaat een probleem met de webshopeigenaar dan kan de bezoeker de hulp van Google inroepen. Google helpt vervolgens om het probleem samen met de webshopeigenaar en de klant op te lossen. Google staat altijd garant voor een bedrag van 1.000 dollar.

Google Trusted Stores

Een bezoeker die gebruik wil maken van deze service van Google dient eerst een Google Trusted Stores Customer account aan te maken. Om gebruik te maken van deze service is het belangrijk dat je een bestelling hebt geplaatst met je Google account.

Is Google Trusted Store iets voor mij?

Kwaliteit en relevantie wordt steeds belangrijker voor Google. We weten inmiddels dat Google veel waarde hecht aan de snelheid van je webshop (Google Sitespeed) en een actueel en volledig productaanbod (Google Shopping). De volgende stap voor Google is het verbeteren van de klantenservice en de klantenbeleving.

Ik verwacht ook dat webshop met Google Trusted Stores uiteindelijk een betere positie gaan krijgen binnen de zoekresultaten van Google, maar dat is op dit moment nog speculeren. Het past in de strategie van Google om kwalitatief betere webshop hoger te tonen. Daarnaast is de verwachting dat Google Trusted Stores een belangrijk en herkenbaar keurmerk gaat worden voor webshop.

Je webshop alvast aanmelden voor Google Trusted Stores? Schrijf je dan alvast in en Google houd je op de hoogte, zodra dit keurmerk ook in Nederland beschikbaar is.