Webshops
Door Michel Tel in Webshops

[How to] Google Shopping koppelen aan Google Adwords?

Heb je een Magento webshop? Maak je nog geen gebruik van Google Shopping? Zorg dan eerst dat je zo snel mogelijk je webshop koppelt aan Google Shopping. In het artikel Google Shopping koppelen aan Magento webshop leg ik uit hoe je in enkele stappen je producten zichtbaar maakt in Google Shopping. Naast het tonen van je producten in Google Shopping en de organische zoekresultaten van Google is het ook mogelijk om je producten op te nemen in de betaalde zoekresultaten van Google. Door je producten te tonen in Adwords is er een grotere kans dat potentiële klanten op jouw advertenties klikken en direct het product vinden dat ze zoeken.

Google Adwords en product extensies

Google Merchant Center koppelen aan Adwords

Voordat de producten zichtbaar worden in Google Adwords is het belangrijk dat het Google Merchant Center wordt gekoppeld aan je Adwords account. Binnen Google Merchant Center geef je het klanten-id op, vervolgens wordt het Adwords account automatische gekoppeld. In de volgende stap log je in binnen je Google Adwords account en maak je de koppeling tussen Adwords en Google Merchant Center.

Adwords in Google Merchant Center

Een koppeling van het Google Merchant Center met Google Adwords kan alleen op campagne-niveau. De product-extensies worden toegevoegd aan een campagne binnen je account.

Houd er rekening mee dat de productextensies alleen kunnen worden gekoppeld door de Adwords gebruiker die beheerder is van beide accounts.

Wanneer verschijnen de productadvertenties in Adwords?

Alleen de producten die relevant zijn aan de zoektermen worden getoond binnen de advertenties. Google laat de producten zien op basis van de titel en beschrijving van het product. Zodra een bezoeker klikt op de plusbox in de advertentie worden 3 tot 5 productadvertenties geplaatst met de afbeelding, titel en prijs van het product.

Google Shopping producten in Adwords

Je kunt zelf bepalen welke producten je in ieder geval wil laten zien binnen de advertenties. Heb je een aantal producten in je webshop, waarvan de verkoop hoog is? Of heb je een aantal nieuwe producten van een merk? Laat deze dan in ieder geval zien binnen je advertenties. Door gebruik te maken van filters kun je producten uitsluiten. Verder in dit artikel lees je hoe dit werkt.

Instellen in Google Adwords

Om de producten te tonen in Google Adwords is het nodig om de productextensies voor de campagne in te stellen. Binnen het tabblad advertenties-extensies klik je eerst op de link productextensies.

Productextensies Google Adwords

Vervolgens koppel je vanuit Google Adwords het Google Merchant Center. Binnen Google Adwords geef je met filters op welke producten je zichtbaar wil maken binnen de advertenties, bijvoorbeeld op basis van het merk of de categorie waar de producten zin in bevinden.

Producten in Adwords advertenties

Uit de eerste resultaten blijkt dat de CTR voor advertenties met productextensies veel hoger ligt dan voor advertenties zonder producten. Ook leiden deze advertenties tot meer direct verkopen. Waarom wachten? Start gelijk, koppelen Google Merchant Center aan Google Adwords en laat je producten zien binnen de advertenties.