Internet Marketing
Door Michel Tel in Internet Marketing

Google Product Ads voor webshops Live!

Meer bezoekers naar je webshop? Google biedt sinds kort een nieuwe en gratis bron van verkeer. Namelijk, de productextensies in Google Adwords. Na de introductie van Google Shopping in Nederland worden sinds gister in Nederland de eerste producten ook daadwerkelijk getoond in de Adwords advertenties. Stap voor stap verandert Google zijn interface en gaat het steeds meer richting een productenvergelijker. Op dit moment is het nog gratis en zijn er relatief gezien weinig webshops die de producten al tonen in Adwords. Mijn advies: voeg zo snel mogelijk je productfeed toe aan Google Merchant Center!

Binnen het Google Merchant Center kun je de productfeed koppelen aan je Adwords account en producten meenemen in de advertensies. De producten uit je webshop worden niet alleen getoond, wanneer je op positie 1, 2 of 3 staat, maar ook als in het rechter rijtje staat. De Plus Box zorgt er voor dat de productafbeeldingen, voorlopig, nog niet alle ruimte innemen binnen de pagina. Ik verwacht dat dit binnenkort wel zal veranderen.

Binnen Adwords advertenties draait alles om een hoge CTR en relevantie. Wil je een hoge CTR en veel potentiële klanten naar je webshop, dan is het belangrijk dat je opvalt. Door de producten toe te voegen aan je advertenties vallen jouw advertenties nog meer op en is de kans groter dat bezoekers jouw webshop bezoeken.

In het onderstaande voorbeeld zijn er 2 advertenties die opvallen. De advertentie van Wehkamp en van OnlineDakkoffer.

Google Product Ads

Klikt een bezoeker op de Plus Box dan worden een aantal producten van de webshop getoond.

Google Shopping in Adwords