Google Analytics training

Google Analytics logoWil je weten hoe Google Analytics werkt? Welke stappen je neemt om het aantal verkopen of nieuwsbrief inschrijvingen te meten? En hoe je ontdekt welke zoektermen zorgen voor bezoekers? Volg dan een training Google Analytics. De training is geschikt voor webwinkeliers, internetmarketeers, communicatie experts en verkopers. Tijdens de training leer je alle ins-and-outs van Google Analytics en ga je aan de slag met je eigen Google Analytics account. Na de training ontvang je een white-paper met alle stappen die we tijdens de training maken.

Doelen instellen en verkopen meten

Tijdens de training kijken we samen naar jouw Google Analytics account. Ik geef je tips om meer inzicht te krijgen in de statistieken en hoe je met data jouw website of webwinkel verbeterd. Je leert hoe je doelen instelt en hoe je deze meet in Google Analytics.

Doelen in Google Analytics zijn bijvoorbeeld, het aanvragen van een offerte, een verkoop, een contact-aanvraag en een nieuwsbriefinschrijving. We koppelen een waarde aan een doel, zodat je uiteindelijk weet hoeveel een bezoeker waard is.

Rapportages maken in Google Analytics

Maak jij vaak rapportages in Google Analytics? Het klinkt wat cliché, maar meten is weten. Ik maak wekelijks rapportages om websites structureel te verbeteren. Het maken van rapportages in Google Analytics is een absolute must om je website continu te verbeteren.

Tijdens de training leer je hoe je eenvoudig rapporten maakt in Google Analytics. Je krijgt antwoord op al je vragen. Hoeveel bezoekers komen er binnen via Google AdWords? Wat is de gemiddelde waar per bezoeker? En welke zoektermen zorgen voor de hoogste omzet? In enkele klikken maak je een complete rapportage. Je rapportages gebruik je uiteindelijk om je website continu te verbeteren.

Voor wie is de Google Analytics training?

Dashboards beheren en rapportages maken