Google Analytics
Door Michel Tel in Google Analytics

Google Analytics op je mobiel? Gebruik de I Spy Analytics App

I Spy Analytics AppAlle webshop statistieken in je broekzak! Met de I Spy Analytics App kun je alle Google Analytics gegevens van jouw webshop aflezen op je iPhone. De gratis App biedt de mogelijkheid om in te loggen en realtime alle gegevens en statistieken op te halen via je telefoon. Een groot voordeel van de App is dat deze volledig kan worden ingericht naar eigen behoeften. In dit artikel vertelt Rens Drost van Only For Men over zijn ervaringen met deze App en op welke manier hij als Internet Marketeer gebruik maakt van deze App.

Direct inzicht in verkopen en omzet

Op het ‘Dashboard’ kan in één oogopslag al de voor jou meest relevante gegevens worden afgelezen. Ben je geïnteresseerd in de bezoekers, de resultaten uit de AdWords campagnes en de omzet? Plaats deze dan op het Dashboard. Persoonlijk heb ik mijn Dashboard ingesteld met statistieken: bezoekers, omzet, conversie en categorieën. Op deze manier haal ik eenvoudig veel resultaten van onze webshop naar voren die voor mij zeer relevant zijn. Ik ben altijd nieuwsgierig naar deze gegevens en wil deze dus snel en eenvoudig kunnen bekijken.

Hoeveel producten hebben we vandaag aan de bezoekers verkocht en uit welke categorie van onze webshop zijn er producten verkocht. Door middel van de App zijn deze gegevens nu binnen één klik te bekijken.

I Spy Analytics App

Ik hoef niet meer iedere keer de webbrowser op mijn telefoon te openen en de Analytics website op te starten. Daarnaast is de App op een klein telefoonscherm makkelijker leesbaar dan wanneer je de reguliere pagina’s in de Google Analytics interface bekijkt.

Google Analytics reporten bekijken

Meer gegevens en statistieken van je webshop zijn te vinden onder de knop ‘Reports’. Hierbij kan van een groot aantal Google Analytics onderdelen de statistieken worden opgehaald. Bekijk hier bijvoorbeeld de AdWords resultaten en bekijk welke campagnes of keywords succesvol zijn. Is het nodig om ’s avonds toch nog even je computer aan te zetten en je keywords aan te passen of kun je met een gerust hart iets anders gaan doen? Download de App om zelf te zien wat alle mogelijkheden zijn, vermoedelijk zullen de resultaten die voor jou belangrijk zijn ook in de App terug te vinden.

I Spy Analytics

Rapportages worden uitgebreid weergegeven, zo staat er boven iedere categorie een grafiek waarin af te lezen is of jouw webshop een stijgende of dalende lijn te pakken heeft (vergelijkbaar met Google Analytics). Onder de grafiek worden de specifieke resultaten per dag, content of zoekwoord weergegeven. Rechts boven in het scherm kan de datum van de resultaten worden ingesteld. Standaard is het daar mogelijk om gister, vandaag, vorige week en de laatste maand te selecteren. Wil je een specifieke datum bekijken dan kan dit hier uiteraard ook worden ingesteld. Via ‘Settings’ kan ook een vaste voorkeursdatum worden ingesteld.

Conclusie…

Het snelle schakelen en het altijd inzicht hebben in je resultaten maakt de App voor mij een absolute must-have. Wij plaatsen regelmatig offline advertenties in bijvoorbeeld een regionale krant. Met deze App kan ik ’s avonds op de bank even snel kijken of we direct meer verkeer hebben gekregen naar de webshop Onlyformen.nl.

Na het installeren van deze App zal je sociale leven er niet op vooruit gaan, maar een leuke en handige gadget is het zeker. Het nadeel is dat de verleiding groot is om continue te kijken hoe het ervoor staat met de omzet en hoe het bezoekersaantal verloopt. Ik hoop dat deze App jullie even veel plezier kan opleveren als dat ik er mee heb.

Download de I spy Analytics App gratis in de iPhone Appstore.