Adwords
Door Michel Tel in Adwords

Zichtbaarheid in Adwords verhogen? Koppel Google Adwords aan Google Plus!

Google Adwords koppelen aan Google PlusWil je de CTR (Click-through rate) van advertenties in Google Adwords verhogen? Meer bezoekers in je webshop ontvangen via Google Adwords? Verhoog dan de zichtbaarheid van je webshop in Google Adwords. In een eerdere artikel heb ik al uitgelegd hoe je de zichtbaarheid verhoogt door je Google Adwords campagnes te koppelen aan Google Shopping. Vandaag leg ik uit hoe je de advertenties koppelt aan je Google Plus bedrijfsaccount.

Door een +1 te geven aan je webshop belonen bezoekers je webshop. Als een bezoeker op een +1 button klikt van je webshop, wordt je webshop of een pagina binnen je webshop gedeeld via Google Plus.

Door Google Adwords te koppelen aan Google Plus ziet een bezoeker het totaal van het aantal +1’s dat je webshop heeft gekregen en het totaal aantal mensen dat je Google Plus pagina volgt. Volgens Google is het mogelijk dat, door het tonen van het aantal +1’s in Google Adwords, de CTR van een advertentie stijgt met 5 tot 10%.

Google Adwords Conrad

Conrad.nl vergroot de zichtbaarheid in Adwords door een extra regel tekst. 

Door sociale extensies toe te voegen aan je Adwords campagnes krijgt een advertentie een extra zin die laat zien hoeveel bezoekers je webshop een +1 hebben gegeven en de bedrijfspagina volgen. Dit aantal is het totaal van het +1’s van de landingspagina en de +1’s voor de Google Plus bedrijfspagina.

Het tonen van het aantal +1’s is een interessante sociale factor, waardoor de kans groot is dat het aantal klikken op jouw advertenties en de uiteindelijke verkoop stijgt. Door het tonen van het aantal +1’s maak je de advertenties social proof. Dit is één van de psychologische factoren die bezoekers verleid om op jouw advertenties te klikken.

Google Plus zorgt dus niet alleen voor een extra regel tekst, maar versterkt ook de sociale-trigger om je webshop te bezoeken.

Google Adwords Wehkamp

Wehkamp.nl heeft de Adwords campagne gekoppeld aan de Google Plus bedrijfspagina. 

Maak een Google Plus bedrijfspagina

Om te beginnen is het van belang dat je een volledig ingericht Google Plus bedrijfspagina hebt voor je online onderneming. Om een Google Plus pagina aan te maken, is het noodzakelijk dat je een persoonlijke Google Plus account hebt. Onder het persoonlijke account hang je dan een bedrijfspagina in Google Plus. Je kunt als persoon beheerder zijn van één of meerdere bedrijfspagina’s in Google Plus. Ideaal als je bijvoorbeeld meerdere webshops hebt.

De volgende stap is het plaatsen van een link op de homepage van je webshop naar je Google Plus bedrijfspagina.

Dit doe je door de onderstaande code toe te voegen aan de pagina van je webshop. Waarbij je een link opneemt naar je Google Plus bedrijfspagina. Je vervangt de pagina-id de het id van je eigen Google Plus pagina.

<a href=”https://plus.google.com/[yourpageID]” rel=”publisher”>Vind ons op Google+</a>

Het is belangrijk dat je deze link plaatst op een veelbezochte of populaire pagina binnen je webshop. Dit is in de meeste gevallen de homepagina. Vervolgens voeg je de URL van je webshop toe aan je Google Plus bedrijfspagina. Hoe je dat doet? Klik aan de linkerkant op Profiel, kies daarna voor Profiel bewerken en voeg de URL van je webshop toe.

Goedkeuring vragen aan Google

Om er zeker van te zijn dat jij écht de eigenaar bent van de webshop en de Google Plus bedrijfspagina stuur je een verificatieverzoek naar Google. Google kijkt dan of je een link hebt geplaatst binnen je webshop naar je Google Plus bedrijfspagina en andersom.

Daarnaast kijkt Google naar het aantal keren dat je webshop een +1 heeft ontvangen. Het is belangrijk dat je al een behoorlijk aantal volgers hebt, voordat je Google Plus account wordt gekoppeld aan Adwords en het aantal +1’s worden getoond.

Als je verificatieverzoek is goedgekeurd en een bevestiging hebt ontvangen van Google activeer je de social extension in Adwords. Vanaf dat moment wordt het aantal +1’s direct getoond in je advertenties.

Social extension Adwords

Door de de sociale extensie binnen een Google Adwords campagne te activeren worden +1’s in Adwords zichtbaar.

De race om de Google +1’s is begonnen

Inmiddels zie ik veel marketeers en webshopeigenaren om me heen die ook de zichtbaarheid in Adwords willen vergroten en volop bezig zijn om meer +1’s binnen te krijgen. Dat gaat allemaal nog niet zo makkelijk, voornamelijk omdat lang niet iedereen een Google Plus account heeft en hier al actief gebruik van maakt.

In de race om de CTR van Adwords te verhogen zijn er inmiddels bedrijven die +1’s kopen via websites, zoals Fiver.com. Ik ben hier geen voorstander van, omdat het uiteindelijk gaat om kwaliteit en niet om het aantal +1’s. Bezoekers prikken hier snel doorheen, je valt snel genoeg door de mand als uiteindelijk blijkt dat de service of het product van de webshop niet naar behoren is. En blijkt dat je de +1’s niet ontvangen hebt, omdat bezoekers zo blij zijn met je webshop of je producten.

Google +1 kopen

Het lijkt er op dat de website Geld.nl een pakketje +1’s heeft gekocht. (screenshot via @annajan88).  

k ben een aanhanger van authenticiteit en eerlijkheid. Laat we het eerlijk houden en alleen webwinkels belonen die hun werk écht goed doen. Bedrijven die authenticiteit omarmen, winnen. Daar ben ik van overtuigd…