Webshops
Door Michel Tel in Webshops

Een webwinkel opzetten in 10 (grote) stappen?

Webwinkel startenBen je van plan om een webshop te gaan starten? Loop je al een tijdje met het idee rond om een webshop te gaan starten, maar weet je niet waar te beginnen? Of heb je al een webshop, maar worden er geen of nauwelijks producten verkocht? Dan heb ik goed nieuws. Ik ga je namelijk helpen bij het opzetten van een webshop en geef je advies hoe je stap voor stap in de markt zet.

Tijdens een presentatie bij de KVK in Groningen vertel hoe je een webshop opzet, hoe je er voor zorgt dat bezoekers vervolgens jouw webshop weten te vinden en uiteindelijk worden verleidt om een product bij jou te kopen. In 10 stappen help ik je bij het opzetten van een succesvolle webwinkel!

Kies de juiste software voor je webshop

Er zijn heel veel e-commerce pakketten. Wil je beginnen met het opzetten van een webshop hou er dan rekening mee dat de sofware voldoet aan jouw wensen. De software voor een webshop is te vergelijken met het pand van een fysieke winkel. Het is mogelijk om e-commerce pakket te kopen of te huren.

Voor de meeste e-commerce pakketten betaal je een vast bedrag per maand of per jaar, zoals Magento, SEOshop en Luondo. Tijdens de presentatie kijken we samen naar de voordelen van de verschillende pakketten en kies je het pakket dat het beste bij jouw producten en wensen past.

Meet Magento 2011

Zorg voor de juiste bezoekers

Ik laat je zien hoe je er voor zorgt dat je de juiste bezoekers ontvangt en ik laat je de geheimen zien van belangrijke internet marketing kanalen, zoals Adwords, Social Media en nieuwsbrieven. Vervolgens gaan we analyseren wat deze bezoekers doen binnen je webshop, waar ze afhaken en welke producten ze interessant vinden. Uiteraard vertel ik je ook hoe je jouw webshop hoog laat eindigen in de zoekresultaten van Google.

Als je eenmaal de juiste bezoekers in je webshop ontvangt, is het belangrijk om de bezoekers te verleiden om producten te kopen. Zorg voor vertrouwen, creëer schaarste, geef bezoekers een goede reden om jouw producten te kopen, laat zien hoe andere bezoekers jouw producten beoordelen en zorg er voor dat bezoekers in ieder geval hun gegevens achter laten.

Maak fans van jouw klanten

Tijdens de presentatie laat ik zien hoe je van klanten, blije klanten maakt. Hoe je zorgt voor een ‘Happy End’. Zorg er voor dat klanten regelmatig terug komen om producten te kopen. Bouw een band op met je klanten via social media kanalen en maak ambassadeurs/fans van je klanten. Ik vertel je hoe je de klantenservice binnen je webshop integreert en hoe je het vertrouwen in jouw webshop laat stijgen tot ongekende hoogtes.

Heb je interesse en sta je op het punt een webshop te starten? Schrijf je dan in voor het seminar over het opzetten van een webwinkel en kom naar Groningen. Vol = Vol (er zijn nog slechts 5 plekken beschikbaar) Binnen enkele uren zat de workshop vol.